English
Bulgarian

„ПРИЯТЕЛИ НА ЧЕРНО МОРЕ“ С ГОДИШНА НАГРАДА ЗА„СЪЗДАВАНЕ НА ДОБЪР ИМИДЖ НА БЪЛГАРИЯ“

 Наградата бе връчена на официална церемония по повод Световния ден на туризма

 

 

Сдружението с нестопанска цел „Приятели на Черно море“ бе удостоено с годишната награда за „Създаване на добър имидж на България“ по повод Световния ден на туризма. Това се случи на официална церемония, организирана от Дестинация България – „Българските общини – туризъм, култура, бизнес“ под патронажа на Министерството на туризма.

Критериите, по които са определени победителите, са свързани с прилагане и обмен на добри практики и дейности за създаване на добър имидж на България – фактори за утвърждаването на страната ни като привлекателна туристическа дестинация. От името на сдружението отличието получи най-младият учредител и член на Управителния съвет Ростислав Петров, който благодари за признанието от името на всички приятели на Черно море и даде заявка, че “сдружението ще продължава да работи за добрия имидж на страната и за чисто Черно Море”.

„Приятели на Черно море“ е организация с нестопанска цел, която съществено допринася за добрия имидж на България в Европа и по света. Ангажирани с опазването на морските биологични ресурси и с гарантирането на устойчивото развитие на крайбрежните региони, зависещи от рибарството, членовете й . работят активно за защитата, опазването и възстановяването на черноморската екосистема, опазването на морските биологични ресурси и гарантиране на дългосрочната им експлоатация, и ползи за поколенията днес и напред във времето.

Сдружението е официален член и единствен партньор в България на Seas At Risk – една от най-големите организации в Европа, посветили дейността си на опазванвето на околната среда. Seas At Risk насърчава политиките за опазване на моретата на европейско и световно ниво.

„Приятели на Черно море“ е и в Управителния съвет на Консултативния съвет за Черно море (КСЧМ), където насърчава балансираното представителство на всички заинтересовани страни в областта на рибарството и аквакултурите, допринася за постигнато на целите на общата политика в областта на рибарството, а към момента е една от малкото легитимни организации в България, ангажирани с това.

Екологичната насоченост на организацията привлича в редиците й както рибари и производители на рибни продукти, така и хотелиери, ресторантьори, учени, студенти, зелени издателства и много други, обединени от идеята за чисто Черно море.

Отличието на „Приятели на Черно море“ бе връчено на официална церемония в Централния военен клуб в София.

 

Print Friendly, PDF & Email
By |2019-09-13T11:34:23+00:00September 13th, 2019|Categories: Member's News, press releases, Publications, Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment